– Vi har en justisminister som snakker om “lageret av asylbarn”

Foto: flickr.com.
Foto: Daniel Rugaas/Flickr
Venstre-leder Trine Skei Grande (bildet) kritiserte tirsdag justisiminister Anders Anundsen for hans uttalelse i Bergens Tidende om at han ikke skulle "tømme lageret av barn", skriver Dagbladet.
0Shares

I går kunne Bergens Tidende avsløre at asylbarn som har vært lenge i Norge, er blitt hurtigutsendt av landet tross regjeringens ordre om det motsatte. Justisminister Anders Anundsen tok på seg ansvaret og beklaget overfor Stortinget. 

I forkant av orienteringen på Stortinget møtte BT statsråden. Etter samtalen ble han sitert på følgende etter spørsmål om barn som ikke skulle vært sendt ut nå er sendt ut:

– Alle disse er her ulovlig. Det Politidirektoratet (POD) fikk beskjed om av oss, var at utsendelse av lengeværende barn ikke skulle prioriteres foran de som har vært her kort tid. Vi skulle ikke tømme lageret av lengeværende barn. Hva som kan ha skjedd, er at lengeværende barn er blitt prioritert sendt ut, fordi de nettopp er lengeværende. Det skulle ikke skjedd, og er mitt ansvar.

Klare reaksjoner
Uttalelsen fikk flere til å reagere samme kveld. SVs Audun Lysbakken setter spørsmålstegn ved språkbruken:

– “Skulle ikke tømme lageret av barn”?!? Hva slags språkbruk om #asylbarn er det justisministeren tillater seg?, skriver han.

Aftenblad-kommentator og journalistnestor Sven Egil Omdal omtaler Anundsen som lagersjef, mens Venstre-lederen kalte uttalelsen “uheldig” under gårsdagens sesjon på Stortinget.

– Jeg forventer at statsråden har en litt annen tone når han skal svare på disse spørsmålene, sa Grande, som tidligere i sin taletid listet opp flere spørsmål om asyltabben til Anundsen, ifølge Dagbladet.