DNB ønsket mangfold, men ordvalget fikk kritikk

Skjermbilde fra jobb.dnb.no. I en stillingsannonse ble det brukt begreper "rase" og "psykisk handicap".
Foto: DNB.no
DNB fikk kritikk på sosiale medier etter å ha brukt ordet «rase» i en stillingsannonse, skriver Finans Watch.

Når DnB søkte ekstern kommunikasjonsrådgiver skrev banken i stillingsannonse at “vi vurderer alle kvalifiserte søkere uansett alder, rase, etnisk opprinnelse, kjønnsidentitet, seksuell orientering, sivilstatus, religion og psykisk eller fysisk handicap”.

Det skapte reaksjoner på sosiale medier.

– Jeg tror alle som har lest stillingsutlysningen skjønner at budskapet vårt er at vi vil ha mer mangfold, og at vi ønsker å inkludere et bredt utvalg av søkere, skriver kommunikasjonsrådgiver i DNB, Vidar Korsberg Dalsbø, i en e-post til FinansWatch.

Ryddet opp etter reaksjoner

Etter reaksjonene har DnB ryddet opp og selve stillingsannonse er utløpt nå. Nå står det i teksten, som er fortsatt tilgjengelig på Finn.no, bare det at DNB er en inkluderende arbeidsgiver og vil ha et stort mangfold i deres arbeidsmiljø.

– Her ble det gjort en menneskelig og veldig lei feil i kvalitetssikringen av en standardformulering, og det er selvsagt ikke sånn vi skal ordlegge oss, skriver Dalsbø videre til FinansWatch.

Likevel opplyser FinansWatch at de har ikke fått svar på spørsmålene som blant annet hvorfor ordet rase ble valgt i utlysningsteksten, hvordan de arbeider med inkludering og mangfold etter at folk er ansatt og om de fikk det mangfoldet blant søkerne som de ønsket.

Les hele saken på FinansWatch