Migrantflukt på Mallorca trolig planlagt

Flere flypassasjerer stakk av fra et Air Arabia Maroc-fly som nødlandet i Spania.
Spansk politi gransker om episoden der 24 passasjerer stakk av etter at et marokkansk fly landet på Mallorca på grunn av en syk passasjer, kan ha vært planlagt.
52Shares

Granskingen fokuserer på et innlegg på en marokkansk Facebook-gruppe som beskrev hendelsen før den skjedde fredag. Om dette hadde noe med nødlandingen å gjøre, er fortsatt uklart, sier politiet.

Air Arabia Maroc-flyet var på vei fra Casablanca til Istanbul i Tyrkia da det landet i Palma på Mallorca på grunn av en angivelig medisinsk krisesituasjon om bord.

Men den angivelig syke passasjeren, som lot som hadde fått diabetisk sjokk på flyet, viste seg å være frisk da han ble fraktet til sykehus.

Mens flyet ventet på flyplassen, stormet en gruppe passasjerer av, løp over rullebanen og forsvant over gjerdet og ut i mørket.

Myndighetene mener det var en planlagt aksjon for å ta seg inn i Spania ulovlig. Ifølge Facebook-innlegget skulle gruppen kjøpe billetter til Istanbul, og mens flyet var over Spania, skulle en av dem late som han var syk og begynne å skrike, mens de andre skapte kaos ved å kreve hjelp før han døde.

– Opplegget skal da tvinge kapteinen til å foreta en nødlanding, og flukt må da forsøkes, heter det i teksten.

Tolv av de 24 som stakk av, er pågrepet, mens politiet fortsetter jakten på de siste tolv.