– Jobb viktig for en meningsfylt hverdag

I går åpnet byrådsleder Raymond Johansen (Ap), arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik, integreringsbyråd Rina Mariann Hansen ny jobbesenter på Mortensrud.
Foto: Oslo Kommune
Integreringsbyråd Rina Mariann Hansen åpnet i går jobbsenteret på Mortensrud torg sammen med arbeidsminister Hadia Tajik og byrådsleder Raymond Johansen.

I en Facebook-post sier integreringsbyråden at hun gleder seg til at unge voksne på Mortensrud vil få muligheten for veiledning én til én, tilbud om kompetansepåfyll og jobbsøkerkurs.

– I vårt arbeid i møte med unge voksne er deres egne ønsker helt entydige: Jobb er viktig for å ha en meningsfylt hverdag, penger i lomma, frihet og muligheter.

Jobbsenteret er et tilbud for unge voksne i alderen 18–25 år og skal være et sted der søkere kan møte NAV-ansatte fysisk og få hjelp til CV-skriving, intervju og det å komme seg ut i jobb, ifølge Nordstrands Blad.

– Unge voksne på Mortensrud har etterspurt dette tilbudet og vi ser at det er et behov for å få disse personene ut i jobb og aktivitet, forteller Kathrine Fochsen, prosjektleder for jobbsenteret.

Forebyggende effekt

Byrådsleder Raymond Johansen sier til lokalvisen mener dette kan bidra til å styrke selvfølelsen til unge voksne i området.

– Vi vet det fra undersøkelser både i Oslo og ellers at ganske mange unge folk ikke har noe særlig tro på framtiden og ser ikke seg selv inn i et fremtidsbilde. Det å kunne få en jobb og kunne bidra inn i et fellesskap er jeg helt sikker på at også bidrar til at folk får en større tro på framtida.

Arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik sier til Nordstrands Blad at man må bidra med mer enn et jobbsenter for å trygge Mortensrud.

– Arbeids- og inkluderingsdepartementet gir penger til områdesatsing som blant annet går til Mortensrud og som handler om å bidra til at det er best mulig levekår her for ungdom som vokser opp her i området.