Anundsen overkjørte UDI om asylbarn

 
Foto: Thomas Haugersveen/Statsministerens kontor
Utlendingsdirektoratet bestemte seg i fjor for å stoppe utsendelsene av barn til internflukt i Afghanistan, fordi de mente det var humanitært utilrådelig. Nå får TV 2 bekreftet at justisministeren grep direkte inn og stoppet UDIs praksisendring.
0Shares

UDI bestemte seg i fjor for å stoppe retur av barnefamilier til internflukt, og orienterte Justisdepartementet om den nye praksisen i et brev 7. juli.

TV 2 avslører nå at Justisdepartementet overkjørte UDI og stoppet praksisendringen. Ifølge UDI ble saken lagt på is.

Jøran Kallmyr, Frp
Foto : Olav Heggø,
«Vi fikk et brev fra departementet med beskjed om å avvente praksisendringen, samt at de ønsket å instruere oss om praksis. Vi endret ikke praksis, men avventet nærmere beskjed fra departementet», skriver UDI til TV 2.

Noen timer etter at TV 2 konfronterte statssekretær Jøran Kallmyr fredag forrige uke, kom Justisdepartementet med en instruks om at UDI skal starte praksisen de selv laget for et halvt år siden.

Dermed får Justisministeren nok en sak å svare for i høringen om asylbarn Storingets kontrollkomité fredag, skriver TV 2 på sine nettsider.

Arbeiderpartiets Jette Christensen mener saken er foruroligende av to årsaker.

– For det første så er det blitt styrt under det inntrykk om at det har kommet en endring som ikke har kommet, for det andre  kommer den endringen først når pressen etterspør dem sier Christensen, som sitter i kontroll og konstitusjonskomiteen på Stortinget, sier hun til TV 2.