Stolt over listetopp

"Self-made-man" med sans for like muligheter: for selvstendig næringsdrivende og høyrepoltiker Yassine Arakia ble Norge mulighetenes og valgfrihetens land. Andre innvandrere må få samme sjanse til å oppnå drømmene sine, mener han.
Foto: Claudio Castello
Norsk-marokkanske Yassine Arakia har havnet på tiende plass på Oslo Høyres kommunevalgliste. Nå forbereder han seg til en sensommer hvor han får mye å gjøre.
0Shares

Arakia (bildet) kom på tiendeplass etter en lang prosess, som endte med siste nominasjonsmøte 9. februar.

– Representantene fra 1. til 10. plass blir forhåndskummulert, noe som gjør at de får ekstra stemmer under valget, forklarer Høyre-politikeren.

Nominasjonsprosessen for Oslo Høyres valgliste startet allerede for noen måneder siden, hvor blant annet også de som sitter i bystyret blir spurt om å stille til valg.

– Jeg valgte å takke ja. Nominasjonskomitéen kjørte først en uravstemning, som så ble etterfulgt av “speed-dating” mellom de ulike representantene som kom igjennom nåløyet og komitéen.

Willoch som forbilde
Norsk-marokkaneren, som kom til Norge i 1989, beskriver seg selv som tvers igjennom liberalkonservativ, og fremhever tidligere statsminister Kåre Willoch og den nå avdøde stortingsrepresentanten Jo Benkow som sine politiske forbilder.

– Willoch er en mann som mener og står for det han sier, noe som er et godt egenskap for en politiker.

Hvordan var det for deg å høre at du kom inn på topp-ti i Oslo Høyres liste?

– Jeg er helt klart stolt og ydmyk over at partiet har gitt meg tilliten, og setter pris på arbeidet jeg gjør. En god følelse.

Høyremannen mener likevel at han ikke får smake for lenge på karamellen.

– Til sensommeren startet alvoret, og arbeidet med å få det sittende byrådet til å bli gjenvalgt. Jeg ser frem til å starte valgkampen, avrunder han.