– Bryr seg ikke om de blir voldtatt

 
Foto: Skjermdump/telegraph.co.uk
Saleh al-Saadoon, saudiarabisk historiker, sier i et TV-intervju at vestlige kvinner ikke tar seg nær av å bli voldtatt.
0Shares

Saadoon (bildefaksimilet) forsøkt å rettferdiggjøre forbudet ved å hevde at det beskytter kvinner mot mulig voldtekt. Historikeren hevder nemlig at det er en risiko for at kvinner som kjører egen bil, kan bli voldtatt dersom bilen bryter sammen, skriver Huffington Post.

Saudi-Arabia er i motsetning til andre land, opptatt av å beskytte sine kvinner mot denne risikoen ved ikke å la dem få kjøre selv, ifølge historikeren.

Vestlige kvinner fra USA og Europa, derimot, er ikke så bekymret for å bli voldtatt, hevder historikeren.

– Kvinnene bryr seg ikke om de blir voldtatt i veikanten, men det gjør vi, sier Saadoon i et intervju på TV-kanalen Rotana Khalijiyya, ifølge en oversettelse utført av Middle East Media Research Institute.

Løsningen er å hente kvinnelige sjåfører
Videoen fra tv-kanalen MemriTV viser at TV-gjestene ser ut til å reagere med sjokk og vantro. Programlederen vil også vite om han ikke er redd for at sjåførene vil voldta kvinnene.

Ettersom voldtektargumentet ikke blir så godt mottatt, forsøker historikeren seg på et annet argument, og sier at kvinner i Saudi-Arabia blir behandlet som “dronninger” fordi de blir kjørt rundt.

Sadoon mener det finnes en løsning, men regjeringen og religiøse ledere nekter å høre om det.

– Løsningen er å hente inn utenlandske, kvinnelige sjåfører til å kjøre konene våre, sier han.