Frankrike rydder migrantleir ved Den engelske kanal

Fransk politi har tirsdag begynt å evakuere migranter fra en provisorisk leir de hadde satt opp utenfor Dunkerque nord i Frankrike.
1Shares

Minst 1.500 personer har samlet seg i leiren i et tidligere industriområde i forstaden Grande-Synthe. De håpet å krysse kanalen og komme seg til Storbritannia.

Over 1.100 migranter krysset kanalen i småbåter sist torsdag, noe britiske myndigheter omtalte som uakseptabelt. Frankrikes og Storbritannias innenriksministre snakket sammen mandag, men franske Gérald Darmanin ga et intervju samme dag der han advarte om at Storbritannia måtte slutte å bruke Frankrike som «punchball i sin egen innenrikspolitikk.»

Tirsdag kunngjorde Darmanin at politiet hadde begynt å rydde i leiren på hans ordre. Fransk politi gjør dette regelmessig i området rundt Calais og Dunkerque, og tilbyr migrantene mulighet til å søke asyl i Frankrike og få husly. Mange takker imidlertid nei fordi de heller vil ta sjansen på å reise til Storbritannia.

Forholdet mellom Frankrike og Storbritannia dårligere enn på mange år. Uenighetene dreier seg om migrantene som krysser Den engelske kanal, fiskerirettigheter, og en ubåtkontrakt med Australia.