– Islam er på kollisjonskurs med Vestens verdier

Einar Gelius går til frontalangrep på hijab-bruk og støtter Hege Storhaug
Foto: Kjetil Ree/Wikimedia Commons
Kjendisprest Einar Gelius støtter Hege Storhaug og mener religionen islam er selve problemet.

– Hun [Hege Storhaug] har vist oss hva religionen islam har ført til av ekstremisme og undertrykkelse både her i Norge og over alt ellers i verden. Hun fortjener en stor takk for sitt engasjement, skriver Einar Gelius i et innlegg i Dagbladet.

Prest og forfatter Gelius er best kjent fra sin tid som sokneprest i Vålerenga kirke og Gamlebyen prestegjeld i Oslo. Gelius ga ut boka Sex i Bibelen i 2010. Kort tid etter startet biskopen oppsigelsessak mot Gelius. Oppsigelsessaken kom som en konsekvens av saker som hadde samlet seg opp over tid, ifølge Wikipedia.

– Vi må konfrontere
Hege Storhaug tør i motsetning til andre samfunnsdebattanter i Norge å si at problemet er selve religionen islam og religionens profet Muhammed, hevder Gelius i sitt innlegg i Dagbladet.

– Problemet er religionen islam, dens ideologi og verdigrunnlag. Nå må snart flere våge å si dette høyt og tydelig i den pågående debatten. Vi må våge å konfrontere islam — både teologisk og politisk. Kristendommen og kirken i den vestlige verden har gjennomgått store forandringer de siste 100 årene. Ganske enkelt fordi religionen og kirken har blitt konfrontert og debattert i det åpne rom, skriver han.

Gelius hevder Europa er midt oppe i en “kulturkamp”.

– En kamp mellom vårt åpne, humanistiske og demokratiske samfunn  og religionen islam som desverre er på kollisonskurs med mange av disse verdiene.

– Fascistisk kjerne
Hege Storhaug gikk hardt ut mot religionen islam i et innlegg i Dagbladet 17. februar. Der beskyldte hun norske politikere, redaktører og journalister for å drive et “narrespill” om islam

Islam har, i det multikulturelle samfunnsklimaet, hatt optimale forhold til uforstyrret å spre sin fascistiske grunnkjerne, sharia. En betydelige og voksende andel andre- og tredjegenerasjons muslimer i Norge og Europa voktes av skjeggene og hijabene slik at de mentalt forblir i foreldrene og besteforeldrenes åndelige misere i Midtøsten, skrev hun blant annet.

– Hatefullt
Storhaugs innlegg ble kraftig kritisert av blant annet Rune Berglund Steen, leder i Antirasistisk Senter, som i et innlegg et par dager senere hevdet at Storhaugs utspill var preget av hatefull tale.

– Storhaug skriver at dette ikke handler om muslimer, men om islam. Det er meningsløst. Hvis islam kun var en abstrakt ide uten jordisk eksistens – uten troende mennesker – ville hun aldri ha brukt tid på å skandalisere islam. Det er menneskene hun snakker om. Hvis noen skulle være i tvil: Det er menneskene som får oppleve konsekvensene av kronikkens militante erklæringer. Ingenting vil bli en tøddel bedre av dette. Arbeidsgivere som ennå lytter til Storhaug, vil i enda mindre grad ta jobbsøkere med muslimske navn inn på intervju. Det primære bidraget hun gir er til ekskludering, skriver han.