Krekar, du er en vandrende katastrofe!

 
Med din aggressivitet, med dine påstander om hva islam er og står for, med din klare oppfordring til drap på medmennesker, har du tegnet et skremmende bilde av islam som hundretusener vil ha på sin netthinne – kanskje for resten av sitt liv, skriver Akhtar Chaudhry i dette innlegget.
0Shares

Jeg henvender meg til deg som en muslim, som en norsk muslim. Du har i dag, igjen, sendt sjokkbølger i mitt lille land. I kveld sitter kanskje et par millioner nordmenn – kristne, hinduer, buddhister, bahai'er, humanetikere, troende, ikke-troende – og selvfølgelig også muslimer – som er redde og fortvilte.

Skremmende
Du vet, i det minste burde vite, at folk vet svært lite om islam. Det er vi – muslimer – som er islams ansikt og stemme for folk som ikke kjenner islam inngående. Med din opptreden i kveld, med din aggressivitet, med dine påstander om hva islam er og står for, med din klare oppfordring til drap på medmennesker, har du tegnet et skremmende bilde av islam som hundretusener vil ha på sin netthinne – kanskje for resten av sitt liv. De er redde i kveld, de vil være redde for islam og muslimer for resten av sitt liv. Mange vil hate begge deler. Og muslimer hater deg for det. Mange vil i dag få «dokumentert» sine påstander om at islam og muslimer er voldelige og usiviliserte. Kanskje bør du tenke litt over det?

Du har i kveld gjort et ærlig forsøk på å viske vekk det arbeidet norske muslimer i sin hverdag gjør for å vise at islam betyr kun fred, barmhjertighet, tilgivelse og nestekjærlighet. I dag har du spyttet i ansiktet på oss alle og særlig hele vår unge generasjon som forleden viste en vakker og modig side av islam og seg selv ved å slå ring rundt synagogen i Oslo.

Tenker du på dine egne barn og barnebarn?
Har du tenkt på hvordan din adferd har blitt en belastning for dine barn og barnebarn og tusenvis av muslimske barn i Norge? Har du tenkt over hvordan mennesker som aldri har møtt en muslim, og vet lite om islam, etter å ha hørt på deg vil oppføre seg overfor en muslim som har måttet flykte fra dine meningsfeller fra Syria og har fått asyl i en liten norsk kommune? Har du tenkt over hvordan ditt barnebarn, og mitt barnebarn, vil bli møtt av en arbeidsgiver som kun har deg som referanse for å forså islam og muslimer? Hvilken fremdtid skaper du for unge norske muslimer?

Du er ikke en lærd
Du er ikke en lærd. Du har blitt holdt på en armlengdes avstand av muslimske ledere i Norge. Kun en håndfull forvirrede og villedete unge menn og kvinner ser opptil deg. Men millioner av mennesker som i dag så og hørte på deg, har fått en grunn til å tro at muslimer er voldelige mennesker som sprer hat og død rundt seg. Dette må du stå til ansvar for overfor hele det muslimske fellesskapet.

Terror i Paris
Du sa følgende om terrordåden gjennomført i Paris forrige måned: «Det som skjedde i Frankrike, selvfølgelig er jeg glad for det». Vel, har du ofret én tanke til moren til Kouachi-brødrene som ble drept av politiet etter selv å ha drept flere mennesker? Tror du hun er glad for å ha mistet sine barn på grunn av mennesker som deg som villeder unge menn og kvinner til å begå de verste handlinger mot menneskeheten på tvers av det islam lærer oss? Denne moren vil aldri se barna sine igjen. Hun har kun to graver å gå til, hvis hun noen sinne finner ut hvor de ble begravet.

Hva med alle de andre mødrene, fedrene, brødrene, barna og kjærestene som mistet sine kjære en kald januardag i Paris? Tor du de er like glad som deg over det som skjedde i Paris?

Koranen er hellig for muslimer, ikke for andre
Jeg er ingen teolog. Det er ikke du heller. Men jeg vet at du tror på og sprer en vranglære om islam. Koranen og Profeten er hellig for oss muslimer, men kun for oss muslimer. Koranen og Profeten har ingen verdi for andre enn oss, og dermed kan vi ikke tvinge andre til å respektere dem. Langt ifra å drepe noen for å ha behandlet dem respektløst. Vi kan i alle fall ikke forvente at de skal vise respekt for vår bok og vår profet når folk som deg sprer hat og vold i nettopp Koranens og Profetens navn. Respekt vinnes med respekt og kjærlighet, ikke med vold og død.

Du er feig og uærlig
Du viser svært lite respekt for andres liv. Men hva med ditt eget liv? Joda, det er visst mye mer verdt enn alle andres som du vil sende i døden, om det er unge menn og kvinner som du klarer å villede eller de som «tråkker på vår verdighet, våre prinsipper og vår tro…», som du sa til Dagsrevyen 25.02.2015.

Hvilke verdier har du? Står du for fred og fordragelighet i samfunnet? Har du skapt fred med dine uttalelser i dag, eller med dine handlinger og holdninger gjennom alle de år du har bodd i Norge mens dette lille fredelige landet har gitt deg beskyttelse fra tortur og sikker død? Du står for vold, anarki, lovløshet og ufred. Dette landet har gitt deg ro, rettsvern og fred. Det er dette du sitter her for. Ditt liv er visst mer verdt enn andres! Hvis ikke hadde du vel kjøpt en enveisbillett til Irak!

Skapte du ro, fred og velferd i det samfunnet du kommer fra? Skapte du rettsvern for medmennesker der? Bygde du skoler, sykehus, infrastruktur, arbeidsplasser og velferd der du kommer fra? Nei, du skapte kun kaos og ufred. Du spredte død og fordervelse der du kommer fra. Du er en vandrende katastrofe. Alle samfunn du har bodd i, har lidd av ditt nærvær.

Du er veldig opptatt av ære og verdighet. Er du en mann av ære, bør du faktisk dra tilbake og stå til ansvar for dine handlinger i Irak. Men du er ingen mann av ære eller verdighet. Tvert imot er du en feig mann som nyter godt av vårt demokrati og våre verdier, men samtidig ønsker å brenne det hele ned. Du skal vite at du skal ikke vinne denne kampen. Historisk sett er du en fotnote som ingen kommer til å huske om noen få år.

Innlegget er først publisert på Akhtar Chaudhrys blogg. Gjengitt etter avtale med forfatteren.