Politiet stiller i rap-battle mot minoritetsungdom

Oslo-politiet vil svare om kvitteringsordning gjennom å rappe foran Stortinget.
Foto: Scanstockphoto
Politiet i Oslo «svarer på tiltale» og stiller til rap-battle foran Stortinget. Hensikten er å få fram politiets perspektiv på en såkalt kvitteringsordning.

Organisasjon Mot Offentlig Diskriminering (OMOD) har i snart 30 år arbeidet for en kvitteringsordning nasjonalt, hvor politiet forplikter seg til å loggføre sine kontroller og sjekker.

Markeringen foran Stortinget er i forbindelse med at Oslo byråd nå går inn for å iverksette et prøveprosjekt med en kvitteringsordning.

I forbindelse med markeringen holdes en rap/slam-konkurranse for ungdom under 25 år, der også politiet stiller med egen rapartist i full uniform.

Det er Hanne Markhus Andersen fra Enhet Øst i Oslo politidistrikt som skal rappe på vegne av politiet. Hun er rappartist og «slampoet» på fritiden.

Hun stiller med en forhåndslaget låt som er spilt inn i Uganda, noe som strider med de tradisjonelle spillereglene i en såkalt rap-battle der strofene typisk skal komme spontant i live-kamper.

– Tanken bak vår deltakelse er å lytte til hva ulike deler av befolkningen har å si om temaet. Vi håper i tillegg at politiets deltakelse kan sende et signal om at alle lovlige ytringer og meninger er velkommen og tas på alvor i demokratiet vårt. Hanne har for øvrig fått tillatelse fra politimesteren til å stille i uniform, skriver seniorrådgiver Steinar Wulfsberg-Gamre for kommunikasjon i Oslo politidistrikt i en epost til NTB.