Lerøy kåret til Norges beste mangfoldsbedrift

Lerøy er kåret til Norges beste på etnisk mangfold.
Foto: Skjerdump/imdi.no
Fiskefabrikken på Melbu i Vesterålen vant fredag hedersprisen Årets mangfoldsvirksomhet. Juryen mener virksomheten kan tjene som ledestjerne og inspirasjonskilde for andre.

Fabrikkleder i Lerøy Norway Seafoods AS, Jørn-Åge Stikholmen, ble veldig rørt da det gikk opp for ham at de hadde vunnet.

– Vi har jobbet bevisst og ubevisst med mangfold i veldig mange år, og gradvis gjort det til en integrert del av vår strategi, sier han til imdi.no.

Har innvandrere i lederposisjoner

Mangfoldsprisen er statens utmerkelse for fremragende bruk av innvandreres kompetanse i arbeidslivet. Prisen ble delt ut av direktør for Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi), Libe Rieber-Mohn, under IMDis årskonferanse i dag. Hun mener arbeidsgivere har et spesielt ansvar:

– Innvandreres utdanning og kompetanse blir fremdeles ikke nok verdsatt i det norske arbeidslivet. Lerøy er heldigvis et eksempel på det motsatte. De jobber strategisk med mangfold, og over halvparten av deres ansatte i lederstillinger har innvandrerbakgrunn. Det imponerer, sier Rieber-Mohn.

På dagens nasjonale prisutdeling vant Lerøy gull i kategorien mellomstore og store virksomheter, mens VestfoldLAB AS fra Vestfold og Telemark vant gull i kategorien små virksomheter. Lerøy gikk til slutt av med hedersprisen «Årets mangfoldsvirksomhet».