OXLO-pris til tegneserieforfatter

OXLO-prisen er tildelt til tegneserieskaperen Josef Yohannes.
Josef Yohannes, skaperen av tegneserien The Urban Legend, er tildelt årets utgave av Oslo kommunes OXLO-pris.
134Shares

Ifølge Oslo kommune får Yousef prisen “for sin spesielle innsats for å fremme mangfold og inkludering, – mot hat, fordommer og diskriminering”.

Fra jurybegrunnelsen heter det:

Josef Yohannes er skaperen av tegneserien The Urban Legend. Gjennom superhelten The Urban Legend har Josef Yohannes skapt positive rollemodeller for minoritetsungdom. Serien utgis i Norge av Gyldendal og Cappelen, og brukes i norsk skole og som del av pensum i skoler i Eritrea, Sør-Afrika, Kenya og Brasil. Josef Yohannes har samarbeidet med Malala Fund og Nelson Mandela Foundation, og i USA med US Today og 20th Century Fox. I år utgis en spesialutgave som forteller om livet til Benjamin Hermansen og det rasistisk motiverte drapet som i 2001 rystet Oslo og ga startskuddet for OXLO. Tidligere er det utgitt spesialutgaver om mobbing i skolen og om klima.
Josef Yohannes inspirerer ungdom til å delta i og bidra til debatten om vår tids store spørsmål – om mangfold, sosial rettferdighet og klima. Spesielt for minoritetsungdom er både Josef Yohannes selv og superhelten The Urban Legend, Malcolm Tzegai Madiba, et forbilde og en kilde til inspirasjon. Historien om hvordan tegneserien ble til, inspirerer unge til å realisere drømmer om entreprenørskap.