Krever egen svømmeundervisning

Svømmeundervisning kreves kjønnsdelt: en gruppe foreldre med muslimsk bakgrunn mener døtrene sine kan ikke ha svømmeundervisning sammen med gutter eller med mannlige lærere. Foto: Illustrasjon.
Foto: Nathaniel Homier
Skoler i Skien opplever et økende krav om kjønnsdelt svømmeundervisning. – Men vi har problemer med å opprette egne jentegrupper med kvinnelig lærer for elever med muslimsk bakgrunn, sier oppvekstsjef Grete Gjelten.
0Shares

Ved skoler i Skien har foreldre til elever med muslimsk bakgrunn gitt melding om at deres døtre ikke kan ha svømmeopplæring sammen med gutter, eller ha mannlig lærer i faget. Foreldrene krever i stedet opplæring i rene jentegrupper og med kvinnelig lærer.

– Rektorer ved flere skoler hvor det er en stor andel muslimske barn, forteller om et økende krav om kjønnsdeling i svømmeundervisningen, sier kommunalsjef for oppvekst i Skien kommune, Grete Gjelten til Telemarksavisa.

I slike saker har Gjelten rådet skolene til å kontakte en av imamene i Skien.

– Han er flink til å fortelle foreldre om norske forhold og skolens regler, men det er ikke alle foreldre som lytter til ham.

Vurderer lovlighet
Kommunalsjefen har nå sendt et brev til Fylkesmannen, hvor hun ber om en juridisk vurdering av kjønnsdelt undervisning.

– Jeg vil finne ut hva vi har lov til rent juridisk, og så får vi innrette oss etter det. Elever kan få fritak i religion- og livssynsundervisng om de opplever den som krenkende eller støtende. Men om dette kan trekkes videre til kroppsøving, vet jeg ikke, sier Gjelten.