Nekter sjuendeklassinger å gå på utstilling

Enige om å ikke sende sjuendeklassinger med minoritetsbakgrunn til omstridt utstilling: en kontaktlærer på Møllergata skole i samråd med rektoren på skolen mente det var for mye nakenhet og vold i en utstilling på Munch-museet.
Foto: Wikimedia Commons
En skole i Oslo nekter å ta med sjuendeklassinger til den omstridte «Munch+Melgaard»-utstillingen, selv om klassebesøk er obligatorisk.
0Shares

Kontaktlærer Birger Næss ved Møllergata skole i Oslo ønsker ikke at sjuendeklassingene han har ansvaret for, skal oppleve utstillingen «Munch+Melgaard», hvor verk av Edvard Munch sidestilles med arbeider av Bjarne Melgaard.

Utstillingen er samtidig en del av Den kulturelle skolesekkens obligatoriske program for skolene.

Næss sier til NRK at han tok avgjørelsen med støtte fra skolens rektor. 7. klassetrinn på Møllergata skole består utelukkende av elever med minoritetsbakgrunn, hvor mange av disse er sterkt religiøse, ifølge kontaktlæreren.

– Jeg vet hva mange av foreldrene mener om nakenhet og seksualisert kunst, og ønsker ikke å risikere det tillitsfulle forholdet jeg har til dem. Melgaard har et sterkt og provoserende billedspråk. Utstillingen er kraftige saker, og for voldsomt for mine elever og deres foreldre, påpeker Næss

Tilrettelegger for skolebesøk
Hilde Gran, avdelingsdirektør i utdanningsetaten i Oslo kommune, mener det er vanskelig å be hver eneste forelder om godkjenning på forhånd av elevens museumsbesøk.

– Utdanningsetaten er ekstra nøye på at museumsbesøkene blir tilrettelagt for riktig aldersgruppe. I dette tilfellet har etaten vært i dialog med Munch-museet på et tidlig tidspunkt, nettopp for å sørge at dette ble gjort. Og de besøker deler av utstillingen, ikke hele utstillingen, sier Gran til NRK.