Sandberg om asylstriden: – KrF og Venstre gjør det uhyggelig vanskelig

Per Sandber, leder justiskomiteen på Stortinget
Foto: FrP
Sentrumspartienes ultimatum i asylbarnsaken provoserer Frp. Nestleder Per Sandberg ber partilederne i Venstre og KrF klargjøre om de støtter dagens regjering, eller ikke.

Skal asylbarna som ble sendt ut i fjor sommer og høst få sine saker behandlet på nytt? Ja, krever Venstre og KrF. Nei, sier regjeringen. 

Saken er som en verkebyll mellom støttepartiene og regjeringen. Venstre krever en løsning før de starter sitt landsmøte fredag. Nestleder i Frp, Per Sandberg, utelukker ikke at de fire partiene kan bli enige, men han reagerer på måten KrF og Venstre legger press på regjeringen.

– KrF og Venstre gjør det ikke enkelt, verken for Høyre eller Fremskrittspartiet, gjennom å drive den form for utpressing, sier han til NRK.

Foreslår ny avtale
Ifølge Sandberg åpner ikke dagens samarbeidsavtale for at asylbarn som er sendt ut av landet skal få sine saker behandlet på nytt.

– Vi må ha en tilleggsavtale til, og den må forankres i stortingsgruppene, sier Frp-nestlederen til NRK.

Justisminister Anders Anundsen (Frp) vil ikke kommentere Venstres “tidsfrist”.

– Vi er opptatt av god dialog gjennom de fire partiene, og den dialogen er i gang. Regjeringen gjør det regjeringen kan, sier justisministeren til NRK.

Les også: 

Knallhardt asylpress mot regjeringen

– Erna må løse asylbarn-saken