Flere flyktninger omkommet enn antatt

Heldige: Flyktninger fra Nord-Afrika avbildet i det de ankommer Lampedusa i Italia. I den siste tiden har flere flyktningtransporter endt i forlis- og drukningstragedier.
Foto: Flickr
Ifølge øyenvitner er tragedien med forlis av flyktningskip over Middelhavet mye større enn man tror.

– Vi var 950 personer om bord, inkludert 40 til 50 barn og rundt 200 kvinner, forteller et øyenvitne, en mann fra Bangladesh som var blant de 28 som overlevde det dramatiske forliset utenfor kysten av Libya søndag.

– Vi var 950 personer om bord, inkludert 40 til 50 barn og rundt 200 kvinner, har mannen ifølge nyhetsbyrået Ansa fortalt til italienske myndigheter.

Mange var ifølge ham låst inne i lasterommet og derfor sjanseløse da den 20 meter lange fiskebåten kantet og gikk ned rundt 110 kilometer utenfor kysten av Libya natt til søndag, skriver NTB og Aftenposten.

– Smuglerne låste dørene og blokkerte veien for dem når de prøvde å komme ut, skal mannen ha fortalt etter å ha blitt fløyet til Sicilia med et italiensk redningshelikopter.

– Verste massakren noensinne
Søndag ble omtalt som tidenes tragedie i Middelhavet, med opptil 700 omkomne, kan dermed vise seg å ha vært enda større.

I tillegg til de 28 overlevende er det bare funnet 24 omkomne i sjøen, og hvor mange som befant seg om bord i fiskebåten er derfor vanskelig å fastslå.

– Vi ser ut til å stå overfor den verste massakren noensinne i Middelhavet, sier en talskvinne for FNs høykommissær for flyktninger, Carlotta Sami.