Hjem Nyheter Nytt Ny MIPEX-rapport: – Norge skårer høyt på integrering

Ny MIPEX-rapport: – Norge skårer høyt på integrering

Innvandrere i Norge er godt integrerte, viser den nyeste utgaven av rapporten MIPEX, som rangerer Norge på fjerdeplass (Foto: Illustrasjon).
Foto: Claudio Castello
Internasjonal undersøkelse konkluderer med at Norges integreringspolitikk gjennomgående bidrar til å øke innvandreres deltakelse og inkludering i samfunnet.
0Shares

Undersøkelsen Migrant Integration Policy Index (MIPEX) evaluerer og sammenligner innvandrings- og integreringspolitikken i 38 land. Norge rangeres som nummer fire, og sammenlignes gjerne med land som Canada, Finland og New Zealand. Resultatene for Norge ble lansert torsdag, skriver IMDIs hjemmesider.

– Ifølge rapporten har Norge et godt regelverk og gode rammebetingelser som fremmer integrering av innvandrere. MIPEX fremhever høy sysselsetting blant innvandrere, gode støtteordninger og gode muligheter for politisk deltagelse, sier Katarina Heradstveit, analysesjef i IMDi.

Introduksjonsprogram bidrar
Når Norge rangeres så høyt, er det blant annet fordi MIPEX fremhever følgende:

– Introduksjonsprogrammet, som forbereder nyankomne innvandrere på å delta i arbeids- og samfunnslivet.

– Innvandrere fra land utenfor EU har ifølge MIPEX bedre muligheter til å være politisk aktive i Norge enn i noe annet land som er med i undersøkelsen.

Norges resultater ble presentert av programdirektør for migrasjon og integrering i Migration Policy Group, Thomas Huddelston, som svarte følgende på hva MIPEX kan brukes til:

– MIPEX kan hjelpe Norge til å sette høye, men realistiske forventninger til integreringen ved å minne Norge om landets suksesser, og samtidig peke på nye ideer fra ulike deler av verden, sier han ifølge imdi.no.

Norges resultater finner du her: http://www.mipex.eu/norway