Stenger utested på grunn av diskriminering

Utestedet Baroque på Bygdøy Allé mister skjenkebevillingen etter at to kontroller avslørte utelivsdiskriminering.
Foto: Claudio Castello
Utestedet Baroque i Oslo er fratatt bevillingen på grunn av etnisk diskriminering.
0Shares

Utestedet på Oslos vestkant er to ganger de siste to årene tatt i diskrimineringskontroll utført av Oslo kommune. Kontrollen foregikk ved at to grupper i samme aldersgruppe og med samme klesstil kom til utestedet. Den ene gruppa slapp inn, mens den andre, som hadde annen etnisitet, ble nektet inngang.

Nå er det besluttet at utestedet mister skjenkebevillingen i én uke, skriver VG.

I en epost til VG skriver Baroque-eier Andreas Mortensen at utestedet og dets personale tar sterkt avstand fra rasisme. Han forklarer hendelsen slik: 

– Gruppen som ble nektet inngang passet til beskrivelsen som politiet ga av en gruppe kriminelle som var på vei til området Solli plass den aktuelle kvelden.

Ikke første gangen
Første gang Baroque ble kontrollert og man fant diskriminering, var i 2013, da tre personer med annen etnisitet enn norsk ble avvist. Et år senere skjedde det samme i en tilsvarende kontroll.

Under den siste kontrollen i september i fjor, ble tre kontrollører med en annen etnisitet avvist i døren med begrunnelse om at stedet opererte med en gjesteliste, går det frem i avgjørelsen fra Oslo kommune.

I sitt svar til kommunen sier Baroque altså at de avviste personene fordi Oslo-politiet samme kveld hadde varslet flere utesteder på vestkanten om at flere kjente kriminelle personer var på vei til området. Kommunen mener den forklaringen ikke holder vann.

Politiførstebetjent Lasse Johnsen i Utelivsgruppa på Sentrum politistasjon bekrefter overfor VG at flere utesteder ble advart mot personer fra et kriminelt miljø. 

– Det er ingen unnskyldning for å ha avvist feil folk, men kanskje en forklaring på at man har gjort det, sier Johnsen til VG.