Her er finalistene til Årets Sosiale Entreprenør


Foto: nho.no
Årets finalister er Guttas Campus, Ideelt og Sammen om en Jobb. Vinneren kåres på NHOs årskonferanse i Oslo Spektrum 12. mai.

NHOs årskonferanse er blant de mest profilerte konferansene i Norge, og samler hvert år om lag 1300 bedriftsledere, ledere i offentlig sektor, toppolitikere, akademikere og eksperter.

I 2022 vil konferansen også bestå av en digital sending der alle kan følge hovedsendingen fra scenen i Oslo Spektrum – i tillegg til å få eget innhold, bak scenen-reportasjer og mulighet til å nettverke med andre deltakere. Temaet for NHOs årskonferanse 2022 er «Morgendagens arbeidsliv», og handler om morgendagens jobber i Norge, samt morgendagens arbeidsgivere og arbeidstakere.

– Det er veldig kult at NHO tok vår lissepasning om å dele ut prisen på sin årskonferanse. Kandidatene handler alle om å gjøre folk klar til arbeidslivet, og med sine innovative løsninger fortjener de absolutt et stort publikum som deler deres ambisjoner, sier Ferdeier og juryleder Johan H. Andresen.

Administrerende direktør i NHO, Ole Erik Almlid, håper mange vil følge med når vinneren kåres på NHOs årskonferanse 12. Mai.

– Jeg er veldig optimistisk når det gjelder morgendagens arbeidsliv. Det er ikke minst på grunn av inspirerende sosiale entreprenører som de tre finalistene her. De gjør en enestående jobb for både enkeltmennesker, arbeidslivet og samfunnet som helhet, sier han.

Kampen mot utenforskap

Årets tre finalister jobber alle aktivt med å motvirke utenforskap:

Guttas Campus tar ungdommer som står i fare for å droppe ut på grunn av svake karakterer eller andre utfordringer med på en 14-dagers sommercamp. Her møtes gutta med forutsigbarhet, tydelige grenser og omsorg, og det jobbes hardt både faglig og mentalt. I etterkant blir gutta fulgt opp med mentoring i 10. klasse og første halvår på videregående skole.

Ideelt ansetter trivselsverter med lokal forankring. De startet på Tøyen der bibliotekene slet med at ungdommer hang på utsiden og krevde vekterressurser. Ideelt tenkte nytt og ansatte ungdommene som vanket rundt bibliotekene som trivselsverter i stedet for vekterne. Eller som de selv sier det; de ansetter problemet. Ungdommer får verdifull arbeidserfaring og lokalmiljøet blir bedre.

Sammen om en jobb arbeider for bedre integrering og et mer mangfoldig arbeidsliv gjennom et vellykket mentorprogram. De knytter innvandrere med høyere utdanning sammen med mennesker med relevant faglig bakgrunn, og bygger dermed en bro til næringslivet. Dette har ført til at flere som står utenfor arbeidslivet kommer i jobb, og bidrar til en mer meningsfull hverdag for mange.