Norsk Folkehjelps generalsekretær til Lampedusa

 
Foto: Norsk Folkehjelp
Om to dager vil Liv Tørres, generalsekretær i Norsk Folkehjelp, befinne seg i Lampedusa. Her skal hun skal se på hvilke forhold flyktningene lever under.
0Shares

Norsk Folkehjelp krever at norske myndigheter innstiller Dublin-returer av asylsøkere til Italia som de har gjort med Hellas.

Under sitt besøk på Lampedusa skal Tørres (bildet) se på forholdene til flyktningene i mottakssentrene der, samt møte italienske myndigheter og hjelpeorganisasjoner.

– Når vi nå diskuterer relokalisering av flyktninger fra Italia til andre land i EU og norske myndigheter har sagt at de ønsker å bidra til dette frivillig, vil det være meningsløst å returnere asylsøkere fra Norge til Italia, sier hun til NTB.

Norge må også bidra økonomisk til å bedre mottaksforhold og styrke sivilsamfunnet i Schengens grenseområder: Hellas, Italia og land i Øst-Europa.

– Frivillige, organisasjoner og lokale myndigheter gjør en utrolig innsats for å redde liv på Middelhavet og hjelpe asylsøkere som kommer, men ressursene de har til rådighet dekker ikke en brøkdel av behovet, sier Tørres.