Orkla-ansatt suspendert

En Orkla-ansatt som serverte Grandiosa-stykker skrøt på sosiale medier om hvordan hun serverte muslimske kunder pizzastykker som inneholdt svinekjøtt. Orkla har inntil videre nå suspendert kvinnen fra alle jobboppdrag.
Foto: Kjetil Ree
En ansatt i Orkla som jobber som demonstrasjonsmedarbeider i dagligvarebutikker, startet lørdag kveld en tråd i den islamfiendtlige Facebook-gruppen «Norge er vårt». Det har medført til suspensjon fra jobboppdrag.

I tråden skriver vedkommende om sine erfaringer med muslimske kunder som prøvesmaker Grandiosa-stykkene hennes, skriver Nettavisen.

I sterkt nedsettende ordelag (se skjermdumpen) forteller hun at hun godter seg når muslimer spør henne om stykket de akkurat har spist, inneholder svinekjøtt. Samtidig ergrer seg hun seg over at enkelte kunder da har kastet opp maten i søppelkassen hennes.

 
Foto : Skjermdump/Facebook

Sendte skjermdump til arbeidsgiver
Facebook-siden Operasjon Askeladden avdekket uttalelsene på «Norge er vårt». Organisasjonen sendte søndag skjermdump av tråden, som senere er blitt slettet fra «Norge er vårt», til Orklas kommunikasjonsavdeling.

Orkla Foods tok affære umiddelbart da de ble kjent med kvinnens uttalelser på Facebook.

– Dette er totalt uakseptabelt og strider mot alle holdninger vi som selskap står for. Det strider også mot hvordan vi forventer at våre ansatte skal opptre på jobben og i sosiale medier, sier Dag Olav Stokken, kommunikasjonsdirektør i Orkla Foods Norge, til Nettavisen.

Suspendert
Orkla har i første omgang stanset de kommende oppdragene den deltidsansatte kvinnen hadde for selskapet.

– Det er viktig for oss å få verifisert at det er hun som har skrevet innleggene på Facebook, men vi har ikke lyktes å få tak i vedkommende i dag. Inntil videre har vi suspendert henne fra oppdragene hun skulle hatt de to neste ukene, sier Stokke til Nettavisen.