Obamas innovasjonsambassadør til Norge

 
Foto: innovasjonnorge.no
Julie Hanna ble tidligere i år utnevnt av president Obama til Presidential Ambassador for Global Entrepreneurship. Nå kommer hun til Oslo for å møte næringsminister Monica Mæland og Innovasjon Norge, og diskutere hvordan Norge kan bidra til økt global innovasjon.
0Shares

Seriegründeren (bildet) kommer til Norge 20. til 22. oktober. I mai i år ble hun utnevnt av president Obama til Presidential Ambassador for Global Entrepreneurship (PAGE), melder NTB.

Initiativet fra 2014 skal bygge partnerskap mellom det offentlige og private for tilgang på kapital, kompetanse og muligheter, og Hanna bidrar til å utvikle framtidens gründere både i og utenfor USA. 

– Hanna har inspirert gründere fra hele verden gjennom sin personlighet, erfaring og engasjement. Vi garanterer at hun vil inspirere det norske økosystemet for innovasjon og entreprenørskap til å tenke nytt både i forhold til tekniske rammebetingelser, kulturelle holdninger og egen driv, sier administrerende direktør i Innovasjon Norge, Anita Krohn Traaseth, til NTB.

Godt kjennskap til norske gründere
Hanna har god kjennskap til det norske startup-miljøet, og har vært mentor og rådgiver for mer enn 100 norske teknologi selskaper. Både gjennom Innovasjon Norges Tech Incubator- program (TINC) for techgründere i Silicon Valley siden 2012, og som rådgiver for klyngeledelsene i Norwegian og Global Centres of Expertise under deres studiebesøk til Silicon Valley høsten 2014.

Siden 2012 har hun også vært en god støttespiller og rådgiver for Innovasjon Norges Nordic Innovation House. 

– Hanna har tydelige budskap om startup-kulturen. Hun kjenner Norge godt privat, og ikke minst gjennom sitt langvarige arbeid med TINC. At hun nå vil dele ytterligere av sin erfaring og kompetanse og gi konkrete råd til det norske gründermiljøet, er svært verdifullt, sier Gro Dyrnes, direktør for Innovasjon Norges kontor i Silicon Valley.