Sier nei til muslimsk skole

Myndighetene innrømmer at loven kan få juridiske problemer dersom de håndhever loven selektivt.
Foto: Gareth Jones
Byrådet i Oslo sier nei til etableringen av en muslimsk grunnskole på Grønland.

Kristin Vinje (H), konstituert byråd for kunnskap og utdanning skriver i et svarbrev om avgjørelsen at Oslo kommune bruker betydelige ressurser på integreringstiltak og språkopplæring.

– Etablering av denne skolen vil kunne få negative konsekvenser for dette arbeidet, herunder den særskilte satsingen på Tøyenområdet, skriver Kristin Vinje (H), konstituert byråd for kunnskap og utdanning, heter det blant annet i brevet. 

Stiftelsen Den Muslimske Grunnskole har søkt om å opprette en muslimsk privatskole på Grønland, men har fått nei av byrådet, som mener at en slik skole kan få negative konsekvenser for integreringsarbeidet i området.

Utdanningsdirektoratet sa i fjor ja til en muslimsk skole, et vedtak Oslo kommune klaget inn og fikk medhold, skriver Aftenposten.

Ikke avgjort
Daglig leder for Stiftelsen Den Muslimske Grunnskole, Siri Derouiche, sier til Aftenposten at skolen ikke nødvendigvis kommer til å havne på Grønland.

– Jeg vet dette er et problem på Tøyen, men vi har ingen lokaler ennå. Det er derfor ikke gitt at det bare er muslimer på Grønland som vil søke seg til denne skolen. Skolen kan havne hvor som helst, vi tenker ikke geografi, men minoritet.