– Altfor mange

 
Foto: Wikimedia Commons
Flere innbyggere i Sulitjelma reagerer sterkt på dårlig informasjon rundt ankomsten av 150 syriske flyktninger til det lille tettstedet på knapt 450 innbyggere.
0Shares

Nyheten om at det kommer 150 syriske flyktninger til det lille tettstedet Sulitjelma (bildet) kommer ifølge henne brått på innbyggerne.

Flyktningene skal bo på Sulitjelma hotell, men hvor lenge de blir boende er foreløpig ukjent.

– Vi har ikke fått noe informasjon om hvor mange som kommer hit. Det fikk vi vite gjennom avisene. Det er altfor dårlig, sier lokalinnbygger Kikki Petsas til NRK.

Ifølge henne deler flere i lokalsamfunnet samme oppfatning.

– Men det er mange som ikke tør å uttrykke meningene sine i frykt for å bli stemplet som rasist. Jeg skulle heller ønske at det kom færre flyktninger slik at det ble enklere å hjelpe dem.

Husly på hotell eneste løsning
Strømmen av flyktninger som kommer til Europa har eksplodert de siste månedene, og tidligere har UDI sagt at det mangler minst 500 plasser i Nord-Norge.

Flere steder blir løsningen å gi dem husly på hotell, men det er ikke spesielt vanlig.

– Lokalbefolkningen har ikke fått noe informasjon, dessverre. Vi har ikke hatt tid til å informere andre enn Fauske kommune og kommunelegen, sier rådgiver Jo Aurvoll fra UDIs regionkontor i Nord-Norge til NRK.