Vil gjøre Bergen mer inkluderende

 
Foto: Arbeiderpartiet
– Alle innbyggere i Bergen skal føle seg sett og hørt, sier påtroppende ordfører Marte Mjøs Persen (Ap) i Bergen. 
0Shares

Arbeiderpartiet, KrF og Venstre kunngjorde forrige uke at de er blitt enige om å danne nytt byråd i Bergen. Hvem som ville bli ordfører, var et av spørsmålene det var knyttet mest spenning til, skriver Kommunal Rapport.

På en pressekonferanse onsdag kveld ble det kjent at Arbeiderpartiets Marte Mjøs Persen blir ordfører, mens Marita Moltu (KrF) blir varaordfører.

Vil ha en varmere by
Mjøs Persen mener den politiske plattformen Ap, KrF og Venstre nå har blitt enige om, vil gjøre Bergen til en varmere og mer inkluderende by.

– Bergen har fattige barn. Det skal vi gjøre noe med. Vi skal ta i mot flere flyktninger og satse mer på inkludering. Vi tar nye grep i ruspolitikken. Kommunen er også arbeidsgiver for mange, og vi skal føre en arbeidsgiverpolitikk til beste for byen vår. Det innebærer at vi skal lytte til de ansatte, som vet hvor skoen trykker, sier Mjøs Persen til Kommunal-Rapport.no.

Mjøs Persen var innvalgt i bystyret for Rød Valgallianse i 2003-2007, men har siden 2008 vært medlem av Arbeiderpartiet. Hun har den siste perioden vært leder av helse- og sosialkomiteen. Fram til februar i år var hun også leder av Bergen av Ap. 40-åringen har fire barn, hvorav et sett trillinger, og har en bachelor i kultur- og samfunnsvitenskap.

Link til pressebildet