MDG truer med å forlate byregjeringen

Lan Marie Nguyen Berg føler ydmykhet for at hun har fått et sete i Stortinget.
Foto: CF-Wesenberg
Utbyggelsen av E18 vestover til og fra Oslo kan være spikeren i kisten for en rødgrønn byregjering.

– MDG kommer ikke til å bli sittende i posisjon og administrere en «kapasitets-økning» på E18 vestover ut av Oslo – uansett, skriver VG i dag.

–  Å si nei til økt biltrafikk på E18 Vestover har vært et premiss for denne byrådserklæring, og er dermed et premiss for vår deltagelse i byrådet. Vi kan ikke sitte i et byråd som åpner for økt trafikk på E18, svarer førstekandidat Lan Marie Nguyen Berg til VG på spørsmål om at Akershus Ap vil fortsette med utbyggingen.

Dette handler om utbyggelsen av en E18 vestover, som tidligere har blitt vedtatt av Akershus fylkeskommune, det gamle byrådet i Oslo og staten. Det MDG sier nei til her, er en kapasitetsøkning av denne utbyggingen.

Tolker uoverenstemmelse positivt
Stortingsrepresentant og leder i Akershus Ap, Sverre Myli, tolker denne uoverensstemmelsen positivt og legger til at utbyggingen allerede er i gang.

– Jeg finner ingen formuleringer som sier «Nei til E-18», som vi har hørt tidligere. Nå er det ikke en diskusjon om vi skal bygge E-18, men hvordan vi skal bygge E-18. Vi må ha to tanker i hodet samtidig: Hvordan vi skal rydde opp i trafikken i Vestkorridoren – og begrense biltrafikken i Oslo sentrum. Det er fullt mulig å gjøre begge deler.

Utrop har prøvd å få en uttalelse fra MDG, men har ikke lyktes med å få en kommentar.