Frp tror på asylavklaring

 
Foto: Børge Sandnes/FrP Media
Om det blir flertall på Stortinget om et asylforlik og hvor mange partier som eventuelt blir med, avklares trolig innen i dag, er budskapet fra Frps parlamentariske leder Harald Tom Nesvik til NTB. 
0Shares

Etter flere runder med samtaler og forhandlinger, presenterte de parlamentariske lederne en skisse til et forlik for sine respektive stortingsgrupper onsdag. Nesvik (bildet) var optimistisk etter Frps møte.

– Jeg har varslet de andre parlamentariske lederne om at Frp går inn for alle forslag. Mest sannsynlig blir det klart i morgen om det blir flertall eller ikke, sier han ifølge NTB, skriver Aftenposten.

SV nøler
Senterpartiet har lenge signalisert at de trolig vil gi regjeringen det flertallet den trenger for å stramme inn norsk asylpolitikk.

– Vi har hatt en god diskusjon i gruppa. Målet er å komme til enighet i løpet av uka, sa Sps parlamentariske leder Marit Arnstad til NTB på vei ut av Sps gruppemøte.

SV-leder Audun Lysbakken sier det er for tidlig å si om SV kommer til å være med videre i forhandlingene, etter at han hadde orientert sin stortingsgruppe onsdag.

– Vi er ikke helt i mål med den diskusjonen, sier han.

Les videre: Høyre og Frps forslag til innvandrings-innstramminger