Lucia-nekt-status går som farsott på sosiale medier

 
Foto: V. Yusseem
Folk raser på kommentarfelt på sosiale medier etter en Facebook-status som antyder at Oslo-skoler skal ha avlyst både Lucia- og julefeiring av hensyn til muslimer.  

«Da har noen skoler i Oslo fått beskjed om at det ikke blir Luciatog i år av hensyn til våre nye “nordmenn”. Det blir en beskjeden julefeiring og nisselue er forbudt. SÅ FRAM MED NISSELUA FOLKENS! Nå er det nok. Skal norske barn virkelig ikke få ha julefeiring på skolen. Hva blir det neste: at flagget er krenkende så vi ikke kan feire 17.mai! Hver nrodmann sin nisselue! (De gikk med nisseluer i protest under siste krig) men da var det tyskerne de protesterte mot.»

Følgende innlegg er blitt, ifølge Vårt Land, delt over 5000 på det populære sosiale nettverket Facebook. Utdanningsetaten i Oslo fastholder på sin side at statusen er basert på rykter.

– Vi aner ikke hvor dette ryktet kommer fra, sier kommunikasjonsdirektør i Utdanningsetaten i Oslo, Trine Lie Larsen, til Vårt Land.

– Vi har ikke oversikt over hvordan hver eneste skole feirer jul. Vår erfaring er at de aller fleste fokuserer på julehøytiden i november og desember, fortsetter hun.

Lucia, nisseluer og skolegudstjeneste
I kommentarfeltet under statusen hevdes det at Østensjø skole i Oslo er en av skolene som dropper Lucia-feiringen og toner ned markeringen av julehøytiden.

– Jeg vet ikke hvor ryktene kommer fra. Vi har ikke sendt ut noe skriv om endring av juletradisjonen. Vi har pleid å ha, og skal ha Lucia-feiring i år også, tradisjonen tro, sier rektor Terje Bergersen til Vårt Land.

Samme avis har forsøkt å få svar fra personen som har fått delt innlegget sitt over 5000 ganger om hvor ryktene stammer fra, men vedkommende vil ikke svare på spørsmålene.

Les også Dagblad-saken: Ubekreftet historie om nisseluenekt i Oslo spres på nett