Komiker raser mot voldtektsdømt dansers forsvarer

Vanligvis er den iranskfødte norske komikeren Lisa Tønne en av Norges fremste i sin sjanger. Men i forbindelse med sakene rundt den serievoldtektsdømte Julio Kopseng er tonen gravalvorlig. På sin Facebook-side har hun kommet med krasse utspill mot et av Kopsengs forsvarere for uttalelser i saken som ble gjengitt i Dagbladet.
Foto: Kai Rune Storhagen/aktivioslo.no
Standup-komiker Lisa Tønne gir den serievoldtektsdømte danseren Julio Kopsengs advokat det glatte lag på Facebook.

Saken har fått en sterk polemikk i og med at dagen i dag er FNs internasjonale dag mot vold mot kvinner.

ifølge Dagbladet kom det følgende uttalelse fra Johnny Veum, en av Kopsengs to forsvarere, da sluttprosedyren ble holdt tirsdag:

– Å fremstille seg som voldtektsoffer er noe av det sikreste en kvinne kan gjøre. Det er et samfunnspress for å anmelde, mente forsvareren.

Skaper harnisk
Uttalelsene har fått den populære standupkomikeren Lisa Tønne til å se rødt. På sin Facebook-side går hun til hardt angrep på Veum. Tønne fortviler også over advokatens retorikk.

– Om det er noe man har kjempet for er det at kvinner som er utsatt for den type vold skal tørre å fortelle om det, i stedet for å få livet sitt ytterligere ødelagt. Livet for mange er ødelagt etter en voldtekt.

Serievoldtektsdømt
Kopseng (38), som har vært en profilert danser, er allerede stadfestet å være en av Norges verste voldtektsforbrytere. I Oslo tingrett ble han i februar dømt til 15 års forvaring, for å ha voldtatt elleve kvinner, en sak som er anket til lagmannsretten.

Nå står han tiltalt for å ha forgrepet seg seksuelt på ytterligere ni kvinner. Aktoratet har nedlagt påstand om 15 års forvaring med ni års minstetid. I den pågående saken nekter Kopseng straffeskyld på alle tiltalepunktene, og har også nektet å forklare seg for politiet, melder VGNett.

– Uttalelser tatt ut av sin sammenheng
I en e-post til VG skriver Veum følgende tilsvar:

– Rettssaken har pågått i fem uker, og ble avsluttet med prosedyrer i går. Dagbladet har gjengitt enkelte setninger fra prosedyren, som er tatt ut av sin sammenheng. At noen uten nærmere kjennskap til saken kan reagere på det, har jeg ingen kommentarer til.

Lenken til illustrasjonsbildet.