Hundrevis av barnehjemsbarn blant flyktningene fra Kyiv

Sjef i FNs flyktningbyrå Filippo Grandi har varslet at Europa står overfor den største flyktningkrisen siden Balkan-krigene.
Foto: Bundesministerium für Europa, Integration und Äußeres
Over 200 barnehjemsbarn med nedsatt funksjonsevne ankom onsdag byen Záhony i Ungarn etter å ha flyktet fra Kyiv. Målet er byen Opole i Polen.
56Shares

Da Russland trappet opp angrepene mot hovedstaden ble barna evakuert fra de to barnehjemmene Svyatoshinksyj og Darnytskyyj. De flest av barna er fysisk eller psykisk utviklingshemmet.

– Disse barna har sykdommer som gjør at de trenger mye oppmerksomhet og omsorg, sier Larissa Leonidovna som leder Svyatoshinksyj barnehjemmet i Kyiv.

Ifølge FN har nesten 836.000 mennesker flyktet fra Ukraina til nabolandene den siste uken. Det kalde været i Øst-Europa har gjort det enda mer krevende.

Sjef i FNs flyktningbyrå Filippo Grandi har varslet at Europa står overfor den største flyktningkrisen siden Balkan-krigene. Byrået anslår at antallet flyktninger snart vil bikke 1 million.

Til sammen utgjør de 216 personer bestående av barn og deres ledsagerne.

Etter at de ankom togstasjonen Záhony i Ungarn, ble de fraktet videre med buss i grupper på tretti. Målet er byen Opole i Polen, der de skal bo og bli tatt vare på videre.