Tajik sier nei til hijab-forbud

 
Foto: Arbeiderpartiet
Hadia Tajik forklarer hva hun egentlig mente med hijabforbud i barneskolen.
0Shares

– Hvis det kom en niåring på skolen med en T-skjorte med påskriften «Fuck me – I'm a pornstar» på, ville den ikke blitt røsket av. Men rektor ville forhåpentlig reagert, og startet å sondere hva slags hjemmemiljø dette barnet kommer fra, forklarer Tajik til Aftenposten.

Etter mye kontrovers rundt forslaget om hijabforbud i barneskolen sier Hadia Tajik nå at hun har blitt misforstått og at det ikke ønsker en lov som sier at hijab skal være forbudt i barneskolen.

I en kommentar i Aftenposten der hun blant annet refererer til Marie Simonsen som mener at det er feil at vi skal “røske hijaben av jenter med loven i hånd”.

– Jeg kan berolige henne med at både røsking og lovverk er overflødig. For meg holder det at rektor forstår at han eller hun skal ta det opp når det forekommer, skriver Tajik i en kommentar.

Ikke partiets standpunkt
Hun mener likevel at det burde være klare retningslinjer for skoleledelsen i møte med barnehijab eller andre type plagg som barn ikke burde gå med.

– Med tydelige spilleregler for barneskolen ville rektor hatt et klart mandat for samtalene med foreldrene: Det vil være starten på å få plagget bort.

Tajik understreker også at ytringen hennes i Aftenposten-debatten med Hege Storhaug er hennes personlige mening, og ikke Arbeiderpartiets.

– Min begrunnelse er at hijaben er ment å tildekke bærerens skjønnhet, for at hun ikke skal virke attraktiv på menn. Dette er ikke et hensyn barn skal behøve å ta. Dette er mitt standpunkt, ikke partiets, står det i kronikken.