Tommy Sharif hentet ukrainske flyktninger til Norge

Forretningsmann Tommy Sharif har tatt med 29 kvinner og barn fra krigen i Ukraina.
Foto: Harry Wad
Den norsk-pakistanske forretningsmannen Tommy Sharif hentet 29 kvinner og barn i Ukraina. Lørdag ankom bussen han leide hjem til Norge.

– Jobben er utført, nå har jeg overlatt ansvaret til de norske myndighetene.

Slik skriver butikkeier Tommy Sharif på sin Facebook-side om turen han og utvalgte medhjelpere tok til krigssonen for å hente flyktninger til Norge.

Sharif er en norsk-pakistansk forretningsmann som ble kjent som eier av Sharifs Dekksenter AS. Faren hans kom til Norge fra Pakistan i 1969 og jobbet som dekkskifter i Oslo.

Ifølge Resett var Sharifs plan å ta turen til grensen mellom Polen og Ukraina og hjelpe flyktninger til Norge. Likevel endte bussen med å ta seg helt inn til Lviv, som ligger en time inn i Ukraina fra grensen.

Tok med kvinner og barn

Lørdag 5. mars kom Sharif og hans medhjelpere tilbake til Norge med 29 kvinner og barn.

–  Vi mennesker kan ikke redde verden, men alle kan gjøre noe for andre. Vi som har reist på denne reisen er ikke noen helter, vi er kun mennesker som valgte å bry seg litt ekstra denne uken. Og aldri før har ordtaket «å gi er bedre en å få» gitt meg større mening. Å gi bort hjelp til mennesker i nød er den største gaven vi 5 noensinne kunne ha fått. Vi føler oss så privilgerte og takknemmelige for at vi fikk mulihgeten til å hjelpe 29 kvinner og barn i sikkerhet.