Årets redaktører er kåret – to fikk hederspris

Årets meningsbærer ble Ahmed Fawad Ashraf, debattredaktør i Avisa Oslo.
Oslo Redaktørforening har kåret Årets redaktører i Oslo og Akershus. En av hedersprisene gikk til en redaktør som omtales som både irritert og irriterende.
19Shares

Ansvarlig redaktør Mari Skurdal i Klassekampen utmerket seg med en «imponerende, helhetlig utøvelse av redaktørgjerningen» i 2021 og ble kåret til årets redaktør.

Årets meningsbærer ble Ahmed Fawad Ashraf, som er debattredaktør i Avisa Oslo. Ansvarlig redaktør Kristoffer Egeberg i Faktisk fikk prisen for årets nyskaper, mens det ble delt ut to hederspriser.

– Det finnes irriterte redaktører, og det finnes irriterende redaktører. Årets hedersprisvinner er begge deler, og han elsker det, skriver juryen om den første hedersprisvinneren, ansvarlig redaktør Trygve Hegnar i Kapital og Finansavisen.

Avtroppende generalsekretær Arne Jensen i Norsk Redaktørforening ble tildelt den andre.

– I mange år har hedersprisvinneren vært norsk presses aller ivrigste vaktbikkje i innsynssaker og en stor ressurs i Pressens offentlighetsutvalg, skriver juryen og legger til at han aldri har sagt nei til å hjelpe til i konkrete saker eller til å stille opp som kursleder og foredragsholder på feltet.