Flyktninghjelpen ber giverland om å grave dypt i lommene – vil hjelpe 800.000 ukrainere i nød

Flyktninghjelpen ber om 738 millioner kroner i nødhjelp til Ukraina.
Foto: Flickr
I løpet av det neste halve året har Flyktninghjelpen mål om å hjelpe 800.000 personer i Ukraina og nabolandene. Det kommer fram i organisasjonens nødhjelpsplan.
7Shares

I planen ber Flyktninghjelpen om 738 millioner kroner (82 millioner dollar) for å hjelpe 800.000 mennesker inne i Ukraina og i nabolandene Polen, Romania og Moldova.

– Vi ber giverland om å grave dypt i lommene og finne nye penger for å hjelpe dem som nå er rammet av krisen i Ukraina, og ikke ta ressurser fra andre kriser, sier Jan Egeland, generalsekretær i Flyktninghjelpen.

– De menneskelige lidelsene øker flere steder, fra Afghanistan til Sahel, og Ukraina er det siste landet på en lang liste over kriser med rekordstore humanitære behov, sier Egeland.

Flyktninghjelpen har allerede gjenopptatt arbeidet inne i Ukraina i liten skala og vil trappe opp nødhjelpsarbeidet så snart situasjonen tillater det.

Flyktninghjelpen har også sendt nødhjelpsteam til Polen, Moldova og Romania og vil støtte det økende antallet flyktninger i nabolandene i samarbeid med flere lokale partnere.