Ukrainske flyktninger er dekket av forsikringer i norske hjem

Gjensidige utvider forsikirngene til også å gjelde ukrainske flyktninger
Foto: gjensidige.no
De første ukrainske flyktningene har kommet til Norge, og mange vil være innlosjert i private hjem. Derfor har Gjensidige utvidet dekningene.
17Shares

Dersom man tar inn flyktninger uten å ta betalt, krever heller ikke forsikringsselskapet at forsikringen utvides med flere boenheter eller utleie slik vi normalt krever.

– Vi håper dette kan være et lite bidrag til å øke flyktningenes følelse av en trygg hverdag og å bli ivaretatt. Dessuten håper vi det kan øke tryggheten til de familiene som åpner hjemmene sine, sier kommunikasjonsdirektør Øystein Thoresen til Gjensidige.

Samme dekning gjelder for de som måtte velge å låne ut fritidsboligen til ukrainere.

– Låner du hytta ut gratis som jo vil være tilfelle her, slipper du å utvide for utleie, og dermed vil flyktningene være forsikret på lik linje med familien de bor hos, sier Thoresen. Han presiserer at sikkerhet alltid går foran, derfor må boligen eller hytta være dimensjonert for antall mennesker du tenker å innlosjere.

Når det gjelder bil kan man fritt låne ut bilen din til ukrainere med førerkort. For personer fra land utenfor EU/EØS er førerkortet gyldig i 3 måneder i Norge. Etter tre måneder må man søke om førerkort i Norge.