– Jeg er flyktningjævelen som bruker opp oljepengene deres

To ødelagte tank foran en moské i Azaz i Syria. Minst 30-40 personer har reist fra Norge for å kjempe i Syria

Hanayati viser til at på kommentarfeltet på mange av innleggene som TV 2, VG og Dagbladet legger ut på Facebook er folk helt latterlig respektløse og umenneskelige.

– Noen av disse kommentarene er så ille at jeg velger å rapportere dem. Den ene etter den andre. Jeg velger å ikke svare fordi man umulig kan diskutere med en som mener vi bare bør snu båten eller stikke hull i gummibåtene, fordi slik gjør vi alle en tjeneste.

Når mennesker omtales i dyreform
Videre går hun løs på det faktum at mennesker blir sett på, og omtalt i aviskommentarer som dyr og snyltere.

– Jeg sitter her og gråter for alle disse dyrene. Det kunne vært meg og min familie – venner og andre kjære, som har vært på flukt. Det kunne vært min søster som hadde druknet. Det kunne vært min bror. Det kunne vært min mor. Mine foreldre kunne ha vært en av disse egoistiske menneskene som har valgt å sette seg i den lille gummibåten for å komme til vesten. For å stjele pengene deres eller for å komme hit kun for å få tannlegehjelp, fordi pappa ønsker seg bedre og finere tenner.

– Er enkelte virkelig blitt slik at de ikke klarer å forstå hvilken desperat situasjon flyktningene er i, når de tar med seg det aller kjæreste de har i verden, i en liten gummibåt i håp om en tryggere morgendag? En morgendag hvor de slipper å engste seg over om de overlever en dag til, eller ikke?

Klikk her for å lese hele innlegget