Får flytte inn – borettslagsstyre blir politianmeldt

Her på Ekeberg borettslag i Sandefjord sentrum hadde 62-årige Maryam Akbari Mirzad kjøpt leilighet
Foto: Skjermdump/GoogleMaps
Afghanske Maryam Akbari Mirzad (62) kjøpte nylig en leilighet i Ekeberg borettslag i Sandefjord, men fikk ikke flytte inn. Nå har situasjonen endret seg.
0Shares

– Hennes manglende norskkunnskaper vil være et åpenbart hinder for positiv tilvekst til vårt bomiljø, sto det i avslaget.

Saken ble først omtalt i Sandefjords Blad. 62-åringen engasjerte advokat Bjørnar Håland for å få hjelp, og nå har styret snudd. 

– Jeg sendte et brev og ba om at vedtaket skulle gjøres om. Styreleder mottok nok brevet i dag, og styret tok til fornuft, sier Håland til Dagbladet

Dagbladet var i kontakt med Håland i går. Da viste han til borettslagsloven paragraf 1-5 der det står at kjønn, etnisitet, religion, livssyn, nedsatt funksjonsevne, seksuell orientering, kjønnsidentitet eller kjønnsuttrykk ikke kan være et grunnlag for å forskjellsbehandle beboere.

 
Foto : Skjermdump/dagbladet.no

Styret politianmeldt
Og selv om Maryam nå får flytte inn i leiligheten, er styret i borettslaget anmeldt for diskriminering. 

– Vi leverte en anmeldelse til politiet i dag og vi har vært i kontakt med Likestillings- og diskrimineringsombudet. Én ting er at de har snudd, men samtidig var dette et uholdbart vedtak. Andre skal ikke bli utsatt for det samme, så det er viktig å følge det opp, sier Håland til Dagbladet.