Sterke minneord 15 år etter Benjamin-drapet

Foto: Arkiv.
Foto: Flickr
– Vi må tro på fellesskapet, dialogen, samarbeidet, likeverdet. Mer enn noen gang er det viktig å vise at rasisme ikke er fremtiden, sier Ove Bevolden i Vær stolt-festivalen.
0Shares

I disse dager var det 15 år siden Benjamin Hermansen ble drept på Åsbråten på Holmlia. 

– Vi skal ikke glemme dette, sier Ove Bevolden i Vær stolt-festivalen.

Videre sier han til Nordstrands Blad at det ikke vil være noen offisiell seremoni, men oppfordrer heller folk til å tenne et lys ved statuen til Benjamin.

– Rasisme er ikke fremtiden
På Facebook-siden til «Vær stolt» skriver Bevolden følgende ord, som Nordstrands blad har fått lov til å videreformidle:

“26. januar 2001 møttes to unge gutter på Åsbråten, slik venner gjerne gjør. Mens de sto og pratet utenfor Spar-butikken, kom en bil, og tre ungdommer hoppet ut og løp mot dem. Den ene gutten klarte å flykte, den andre ble knivstukket til han døde.

Ungdommene i bilen hadde en rasistisk overbevisning, kalte seg nynazister.

Guttene på Åsbråten hadde en innvandrerbakgrunn, var mørke i huden og håret. Det var bare derfor Benjamin 15 år, ble drept. Kun på grunn av hudfargen.

I 2016 møter vi ekstreme holdninger, sterke debatter og ord som lett kan vippe over til noe som er enda farligere. Mer enn noen gang er det viktig å vise at rasisme ikke er fremtiden. Vi må tro på fellesskapet, dialogen, samarbeidet, likeverdet.”