– Listhaug er minister for hele Norge

Foto: Arkiv
– Sylvi Listhaug er innvandringsminister for hele Norge. Hun bør legge partipolitikken til side og komme til Drammen, mener Bijan Gharahkhani.
0Shares

Gharahkhani (bildet), som er leder i Buskerud Innvandrerråd, og har svært liten sans for Drammen Frps fremstøt for å få innvandringsminister Sylvi Listhaug til å droppe kick off for prosjektet Internasjonale Drammen 9. februar, skriver Drammens Tidende.

Innvandrerråd-lederen priser prosjektet, som går ut på å få 1000 innnvandrere ut i jobb innen 2020. Kommunen er en av støttespillerne til Internasjonale Drammen. Målsettingen til prosjektet, som milliardær Terje Stykket og prest Ivar Flaten har tatt initiativet til, er at 500 bedrifter i Drammens-regionen skal ansette to “utradisjonelle” medarbeidere hver innen 2020.

Skulle få statsministerbesøk
Tirsdag 9. februar er det kick off for prosjektet, og selveste statsminister Erna Solberg (H) hadde i utgangspunktet takket ja til å komme. Noe kom imidlertid i veien, og dermed var det duket for at den ferske innvandringsministeren Sylvi Listhaug (Frp) skulle kaste glans over kick off-en.

– Vi har informert statsrådens medarbeidere om vårt syn, og fortalt at dette prosjektet ikke er i tråd med Frps syn på integrering. Listhaug har da også gjort det klart i media at hun ikke vil ha særordninger for å få innvandrere i jobb, sier Jon Helgheim, som er leder i Drammen Frp og partiets gruppeleder i bystyret, overfor Drammens Tidende.

– Feil å gi fordeler
Lokalpartiet har ifølge Helgheim på en forsiktig måte antydet overfor statsråden at hun ikke bør dra til Drammen denne dagen, ettersom Frp er motstander av prosjektet.

– På prinsipielt grunnlag blir det feil å løfte fram og gi fordeler til noen mennesker basert på deres etniske bakgrunn. Tiltak for å hjelpe folk uten jobb inn i arbeidslivet bør rettes mot alle, og ikke bare innvandrere, sier Lavrans Kierulf, partiets gruppeleder i fylkestinget til samme avis.

Sistnevnte argument skjønner ikke Gharahkahni.
 
Listhaug er hele Norges innvandrings- og integreringsminister, og ikke bare en minister for Fremskritsspartiet. På lik linje kunne vi sagt at Erna Solberg er hele Norges statsminister, og ikke bare en statsminister for Høyre-velgere og Høyre-folk, sier han til utrop.no.
 
Handler om å fremme integrering
Her er det ikke snakk om “å gi fordeler til enkelte”, mener Gharahkahni.
 
– Tvertimot, hele formålet med Internasjonale Drammen er nettopp det å fremme integrering og deltakelse i det norske samfunnet og arbeidslivet for grupper som til vanligvis sliter med å finne denne “inngangsnøkkelen”. Jeg tenker dette er det naturlige politiske målet til en integreringsminister, avrunder han.