– Listhaug er minister for hele Norge

Foto: Arkiv
– Sylvi Listhaug er innvandringsminister for hele Norge. Hun bør legge partipolitikken til side og komme til Drammen, mener Bijan Gharahkhani.
Claudio Castello
Latest posts by Claudio Castello (see all)

Gharahkhani (bildet), som er leder i Buskerud Innvandrerråd, og har svært liten sans for Drammen Frps fremstøt for å få innvandringsminister Sylvi Listhaug til å droppe kick off for prosjektet Internasjonale Drammen 9. februar, skriver Drammens Tidende.

Innvandrerråd-lederen priser prosjektet, som går ut på å få 1000 innnvandrere ut i jobb innen 2020. Kommunen er en av støttespillerne til Internasjonale Drammen. Målsettingen til prosjektet, som milliardær Terje Stykket og prest Ivar Flaten har tatt initiativet til, er at 500 bedrifter i Drammens-regionen skal ansette to “utradisjonelle” medarbeidere hver innen 2020.

Skulle få statsministerbesøk
Tirsdag 9. februar er det kick off for prosjektet, og selveste statsminister Erna Solberg (H) hadde i utgangspunktet takket ja til å komme. Noe kom imidlertid i veien, og dermed var det duket for at den ferske innvandringsministeren Sylvi Listhaug (Frp) skulle kaste glans over kick off-en.

– Vi har informert statsrådens medarbeidere om vårt syn, og fortalt at dette prosjektet ikke er i tråd med Frps syn på integrering. Listhaug har da også gjort det klart i media at hun ikke vil ha særordninger for å få innvandrere i jobb, sier Jon Helgheim, som er leder i Drammen Frp og partiets gruppeleder i bystyret, overfor Drammens Tidende.

– Feil å gi fordeler
Lokalpartiet har ifølge Helgheim på en forsiktig måte antydet overfor statsråden at hun ikke bør dra til Drammen denne dagen, ettersom Frp er motstander av prosjektet.

– På prinsipielt grunnlag blir det feil å løfte fram og gi fordeler til noen mennesker basert på deres etniske bakgrunn. Tiltak for å hjelpe folk uten jobb inn i arbeidslivet bør rettes mot alle, og ikke bare innvandrere, sier Lavrans Kierulf, partiets gruppeleder i fylkestinget til samme avis.

Sistnevnte argument skjønner ikke Gharahkahni.
 
Listhaug er hele Norges innvandrings- og integreringsminister, og ikke bare en minister for Fremskritsspartiet. På lik linje kunne vi sagt at Erna Solberg er hele Norges statsminister, og ikke bare en statsminister for Høyre-velgere og Høyre-folk, sier han til utrop.no.
 
Handler om å fremme integrering
Her er det ikke snakk om “å gi fordeler til enkelte”, mener Gharahkahni.
 
– Tvertimot, hele formålet med Internasjonale Drammen er nettopp det å fremme integrering og deltakelse i det norske samfunnet og arbeidslivet for grupper som til vanligvis sliter med å finne denne “inngangsnøkkelen”. Jeg tenker dette er det naturlige politiske målet til en integreringsminister, avrunder han.