Krever endringer i innstrammingsforslagene

Håper på en løsning i asylbarnsfloken: Krf-leder Knut Arild Hareide.
 
Foto : FrpMedia

– Vi kan ikke gå inn for noen forslag som bryter med våre internasjonale forpliktelser. Vi vet at noen av forslagene gjør nettopp det. Regjeringen er nødt til å gjøre betydelige endringer. De har også fått tilbakemeldinger fra egne etater som sier at de har gjort en slett og dårlig jobb, sier Knut Arild Hareide i dagens utgave av VGNett.

På VGs spørsmål om hvilke forslag han sikter til, svarer Hareide at det særlig er snakk om de enslige mindreårige asylsøkerne og reglene for familiegjenforening.

Han er også glad for at KrF og Venstre ikke er de eneste som har reagert på regjeringens forslag.

– Nå er dette noe som regjeringen er nødt til å forholde seg til, sier han.

Listhaug: Vil ha arbeidsro
Innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) sender et langt, skriftlig svar til VG på spørsmål om hvordan hun vil forholde seg til kritikken fra Venstre og KrF.

– Vi er nå opptatt av å få arbeidsro og gå gjennom høringsuttalelsene før vi kommer tilbake til Stortinget med nødvendige innstrammingsforslag, skriver Listhaug til VGNett.

– Jeg vil minne om hvorfor forliket opprinnelig kom på plass, og hvorfor det er så viktig for regjeringen å fremme innstramminger for Stortinget. Selv om ankomsttallene er lave nå, er det grunn til å tro at det kan komme en stor tilstrømning i løpet av året, fortsetter hun.

Støre: – Viser sviktende tillit
Leder i Arbeiderpartiet, Jonas Gahr Støre, kaller på sin side Venstres utspill et uttrykk for sviktende tillit.

– Det er grunn til å si at regjeringen og statsministeren har håndtert dette dårlig. De har latt Fremskrittspartiet raljere med alle som har stilt kritiske spørsmål, sier han til VGNett.