Lag maki med laks

Japansk maki-rull med laks
Japansk sushi er sunt, godt, og faktisk ikke så vanskelig å lage hjemme. 

Sushien gjorde sitt inntog i Norge for noen år siden, og begynte som en trend i urbane strøk. I dag er retten mye vanligere, og mange nordmenn har begynt å lage sushi på egenhånd. 

Maki-ruller med laks er én type sushi, og oppskriften gir nok til to personer.

Ingredienser
50-75 gram fersk laks i strimler (for eksempel salma-laks)
1 avokado
4 nori-blad (tang)
250 gram sushiris
2-3 ss japansk riseddik
2 ts sukker og 1 ts salt

Bambusmatte til tilberedningen.

Til serveringen:
Wasabi etter behov
Syltet ingefær
Soyasaus
Sesamfrø

Tilberedning
Kok risen etter anvisningen på pakken. Skjær opp avokado og laks i lange, tynne deler. Når risen er ferdig kokt, skal den avkjøles, og deretter skal blandes i en bolle sammen med riseddik, sukker og salt.

Legg ett nori-blad på bambusmatten med den ru siden vendt opp. Fordel ris jevnt over hele bladet, bortsett fra de to øverste centimeterne, som skal brukes til å lime sammen rullen. Legg avokado og laks langs midten av nori-bladet.

Ved hjelp av bambusmatten rulles platen tett sammen. Fukt de to ledige centimetrene med vann og press sammen for å lime det fast. Kutt den ferdige rullen i seks til åtte stykker. Server med én gang, med wasabi, ingefær og soyasaus. Strø gjerne litt sesamfrø over.

Tips: Du kan bytte ut laksen med annen sjømat, for eksempel fersk tunfisk eller scampi. Avokadoen kan også byttes ut med agurk.