“Svært skuffet” over medienes omtale av Storhaug

For moské på Gulen: KrFs topplistekandidat Trude Brosvik hevder moskébygging vil være til fordel for innvandringen.

Hege Storhaug vil stenge Tawfiiq Islamsk Senter og Islamic Cultural Centre (ICC) fordi hun mener at disse forfekter fundamentalistisk islam.

Talsperson for ICC, Ikhlaq Ahmed, mener at Hege Storhaug ikke fremmer islamkritikk. 

– Vi er svært skuffet over at mediene karakteriserer Hege Storhaug som islamkritiker. Islamkritikk må aldri brukes som utgangspunkt for å fremme rasistisk og fascistisk tankegods. Og enda mer skremmende er at slikt er statsstøttet, sier han i en mail til Aftenposten.

Hege Storhaug hevder på sin side at majoriteten av muslimer i Norge går ikke i moskeen.

– Derav er også min neste tanke: majoriteten av muslimer i Norge vil være enig med meg i at for eksempel den Tawfiiq-moskeen i Åkebergveien, den er multietnisk, Profetens Ummah bruker den blant annet, jeg vil tro at majoriteten av muslimer i Norge ville synes at det var helt greit å sette kroken på den døren, sier Hege Storhaug til Aftenposten.

Hun mener også at moskeene og religionen ikke kun driver med vanlig religiøs eller spirituell praksis, men en ideologisk forkynnelse.

– Det er den islam som vi må være på vakt overfor. Det er ikke en vanlig religion, en spirituell med forbindelse til en gud eller en allah. Det er ikke sånn det fungerer, det er bare å lese partiprogrammet til brorskapet, det er bare å lese partiprogrammet til Maulana Mawdudi (grunnlegger av det islamistiske partiet Jamaat-e-Islami i Pakistan red.anm.), og hele deobandi- bevegelsen, og det er bare å sjekke hva despotene i Teheran står for, forklarer hun.

Andre forslag
Hege Storhaug foreslår også andre tiltak som hun mener skal være med på å beskytte Norge mot ekstrem islam.

  • Stryke “hatvers” fra Koranen
  • Staten skal styre innholdet i muslimske menigheter
  • Stenge enkelte moskeer. Ingen nye skal bygges
  • Forby hijab fra og med barnehage til og med universitet
  • Bygge gjerder og bruke militæret ved europeiske grenser
  • Slippe inn et fåtall flyktninger med vestlige holdninger
  • Betale folk for å reise tilbake der de kommer fra

    Kilde: Aftenposten