Dronningen møter ukrainske flyktninger

Fredag skal Dronning Sonja og Oslos ordfører Marianne Borgen møte ukrainske flyktninger.
Dronning Sonja møter ukrainske flyktninger hos hjelpeorganisasjonen Caritas Norge.

Ordfører Marianne Borgen (SV) ledsager dronningen under besøket, som finner sted i Caritas Norges kontorer i Oslo sentrum fredag formiddag, opplyser Kongehuset.

Dronning Sonja ledsages av Oslos ordfører Marianne Borgen under besøket.

Caritas hjelper flere hundre tusen flyktninger og andre ofre for krigen i Ukraina og nabolandene. I Ukraina sørger mer enn 3500 ansatte og frivillige for utlevering av mat, vann og hygieneartikler, og at barna blir beskyttet og ivaretatt på best mulig måte. De sørger også for husly og transport.

– Allerede i den første måneden av krigen har Caritas hjulpet mer enn 350 000 mennesker i Ukraina, og flere titalls tusen flyktninger har fått hjelp i mottakerlandene Polen, Moldova, Romania, Slovakia og Ungarn, sier generalsekretær Martha Rubiano Skretteberg, via en pressemelding.

Skal organisere frivillige

Caritas Norge har lang erfaring med arbeid overfor migranter og flyktninger her i landet, og bruker nå sitt nettverk og kompetanse på å sikre at alle ofrene for krigen blir ivaretatt ved ankomst til Norge. Det gjør også organisasjonens lokale ressurssentre.

I dialog med flyktningene er det viktig å lytte til deres behov og legge til rette for gode integreringstiltak i samarbeid mellom myndigheter og sivilsamfunn.

– I Norge organiserer vi frivillige med ukrainsk bakgrunn som hjelper sine landsmenn. Vi har også mange med bakgrunn fra nabolandene og nordmenn som viser et enormt engasjement for å hjelpe, både hjemme og ute, sier Skretteberg.