– Høyresiden må ta et oppgjør med SIAN

Transpersonen Maria Zähler er ny leder i Oslo Frp.
Foto: Privat
– Jeg ser behov for å tegne opp en grense mellom nødvendig kritikk og ren dehumanisering av muslimer som mennesker, hevder Oslo Frps Maria Zähler.
645Shares

Lørdag holdt organisasjonen SIAN markering på Tøyen, hvor flere Oslo-politikere holdt motmarkering.

Oslo Frps nestleder Maria Zähler var en av de som talte under motmarkeringen. I en Facebook-post før SIAN skulle tale på Tøyen torg skrev hun:

– Jeg mener at vi på den liberalistiske og konservative høyresiden må ta et tydeligere oppgjør med SIAN, og hvordan de snakker med og om våre medborgere. Vi kan alle alltid bli bedre. Det gjelder også meg. Vi må kunne granske oss selv. Det gjør ikke SIAN.

Viktig å markere en grense

Zähler skriver videre at “SIAN selger en løgn om at de som kritiserer dem egentlig står i ledtog med fundamentalistiske muslimer”.
– Jeg ser behov for å tegne opp en grense mellom nødvendig kritikk og ren dehumanisering av muslimer som mennesker. Jeg tar også derfor avstand fra ting jeg har skrevet og sagt før, som har kunnet se mer ut som det sistnevnte enn det førstnevnte.
– Jeg skulle ønske at jeg var klokere før. Men jeg håper at jeg nå kan bidra til en bedre debatt ved å ta ansvar. Det er viktig at nettopp folk som meg, som er aktive i FrP, som har skrevet for Resett, og som ofte har rettet et kritisk blikk på islam, også kan markere en grense mot de som sprer hat mot mennesker.