Melder seg ut i protest

Prest Dag Øivind Østereng melder seg ut av Den norske kirke etter avgjørelsen om at homofile kan gifte seg i kirken.
Foto: Privat
Presten Dag Øivind Østereng har valgt å forlate Den norske kirke i protest mot likekjønnet vigsel i kirken.
0Shares

– Det er med stor sorg og dype kvaler, og samtidig med den ro som overbevisning gir, at jeg må meddele at jeg i løpet av de nærmeste ukene vil levere inn min oppsigelse og etter oppsigelsestiden tre ut av tjenesten som prest i Den norske kirke og likedan ut av Den norske kirke, skriver Dag Øivind Østereng på sin egen Facebook-side.

Østereng er en profiliert prest som jobber i Time på Jæren. Han har vært imot den nye vigselsavgjørelsen, og velger nå å slutte i Den norske kirke i protest mot vedtaket om likekjønnet kirkevigsel.

200 prester
Østereng står også bak et opprop som ble underskrevet av 200 prester som krevde at vigselen i kirken skulle forbeholdes mellom kvinne og mann. Til avisen Dagen forteller han at flere av de 200 prestene kommer til å melde seg ut på samme måte som han.

Han melder om at han har prøvd å jobbe mot denne avgjørelsen lenge.

– Jeg har jobbet inntil siste minutt for å unngå dette, sier Østereng.

Også de andre prestene i Time kommune er negative til å vie homofile skriver Stavanger Aftenblad. Prosten på Jæren, Kjell Børge Tjemsland, sier til avisen at han vil reservere seg mot å vie homofile, slik vedtaket på Kirkemøtet gir anledning til.