– Overvåk aktiviteter og pengebruk i norske moskeer

Klar tale fra den pakistanske ambassadøren i Norge: Ha mer kontroll over pengebevilgningene til moskéene.
Foto: Claudio Castello
Riffat Masoor, Pakistans ambassadør i Norge, forstår ikke at en norsk imam prioriterer å demonstrere for en drapsmann i Pakistan.
0Shares

– Hvis du protesterer mot henrettelsen av Mumtaz Qadri, støtter du Mumtaz Qadri. Ikke bare støtter du Mumtaz Qadri, men du støtter også hans ideologi, sier ambassadøren i et intervju med Aftenposten.

Hun er overrasket over at nordmenn med pakistansk bakgrunn, med hovedimam Nehmat Ali Shah i Jamaat-e Ahle-Sunnat i spissen, har deltatt i markeringer for drapsmannen Mumtaz Qadri.

Qadri drepte den liberale, pakistanske guvernøren Salman Taseer fordi han tok til orde for en gjennomgang av Pakistans blasfemilover. Mange norske muslimer har på sin side reagert negativt på imamens deltagelse i markeringene, og flere mener han bør gå.

– Overvåk pengebruk
Ambassadør Masood mener at når norske myndigheter bevilger penger til moskeer og andre organisasjoner må de overvåke både aktiviteter og bruken av offentlig støtte.

– Norske myndigheter må overvåke hva skattebetalernes penger går til, enten de går til trossamfunn eller andre organisasjoner. Uansett hvor pengene går, må det være en overvåkingsmekanisme for å se om pengene blir brukt på riktig måte, og riktig måte betyr til borgernes fordel.

– Ikke redde for mer kontroll
Styreleder Ghulam Sarwar i Jamaat-moskeen vil ikke kommentere hvordan styret vil agere mot imam Nehmat Ali Shah før han er tilbake fra Pakistan og styret har snakket med ham.

Styrelederen er ikke redd for mer kontroll, som den pakistanske ambassadøren foreslår.

– Det er greit, de kan passe på hva vi gjør, de kan overvåke oss. Myndighetene må jo ha kontroll hvis noen moskeer gjør noe ulovlig, men så lenge vi ikke gjør det, er jeg ikke redd for det, sier Sarwar til Aftenposten.