Slo et slag for asylsolidariteten

 
Foto: Claudio Castello
Over 30 organisasjoner demonstrere i går mot regjeringens asylinnstramminger og for en mer solidarisk politikk med mennesker på flukt.
0Shares

Et nesten hundretalls personer og flere appellanter samlet seg i går utenfor Eidsvolls plass for å markere mot det som beskrives som en asylpolitikk som er en av Europas strengeste, etter at regjeringen fikk tidligere i år gjennomslag for videre innstramninger.

Stortingsrepresentant Astrid Aarhus Byrknes i KrF, Venstre-leder Trine Skei Grande og generalsekretær Ann-Magrit Austenå i NOAS (Norsk Organisasjon for Asylsøkere) var blant appellantene. Samtlige kom med sterk kritikk av den innstramningsrettede nye asylpolitikken.

– Vi godtar ikke at den norske regjeringen i denne kritiske situasjonen ønsker å bli europamester i innstramminger. Vi er skuffet over at regjeringen i all hovedsak opprettholder innstramningsforslagene, til tross for den omfattende kritikken fra faglig hold og sivilsamfunn, het det i fellesuttalelsen som over 30 norske organisasjoner stilte seg bak.

Foto : Claudio Castello

Utrops medarbeider på plass tok bilder under markeringen.

Foto : Claudio Castello

Foto : Claudio Castello