Kritiserer hvit TV-bransje

Beklager "voldtekt" sammenlikningen. Men påstår arrangert ekteskap er det samme som arrangert sex.

– Bransjen har mangel på kunnskap om andre miljøer enn det tradisjonelle, norske. Det er heller ikke lenge siden en utredning konstaterte at film- og TV-bransjen domineres av hvite menn fra Oslo 3. Flerkulturelle aktører var nesten ikke å finne, sier Rolfsen til Dagsavisen.

Rolfsen holder ikke igjen med å kritisere det han mener er en kunnskapsløs og snever bransje.

– Det er et problem for bransjen at folk med annen bakgrunn enn den rent norske ikke slipper til. Produsentene, lederne, direktørene, alle er hvite.

Undervurderer seere
Filmskaperen tror ser at det er et marked for mangfoldig TV i Norge, men tviler på at TV-sjefer vet om dette.

– Jeg tror bransjen undervurderer seerne. TV-sjefene tror kanskje publikum er like blendahvite som dem. Det er ikke rasisme eller noe vondskap bak, men interessen for mer mangfold er ikke der, og man har ikke kunnskapen. Nå har de klart å få vestkantungdommen på TV. Det neste må være å rekruttere folk og ledere med bakgrunn fra innvandrermiljøer. Det virker som om de som lager TV-drama ikke har vært på østkanten eller i Oslo sentrum, ikke kjenner livet der. Før jeg laget «Izzat» sa Norsk Filmfond at manusene mine var altfor urealistiske. Så kom Erlend Loe og endret alt. Han sa at dette var bra, forklarer Rolfsen.