Sortland skal bosette flere flyktninger

Flyktningvennlig: Sortland øker antall flyktningbosetninger, på et tidspunkt hvor andre kommuner sier de ikke kan ta flere.
Foto: Wikimedia Commons
Kun Fremskrittspartiet stemte imot, da kommunestyret i Sortland torsdag gikk inn for å øke antallet flyktninger i 2016 med 15, derav ti enslige mindreårige flyktninger under 15 år.
0Shares

Totalt vil antallet nye flyktninger i Sortland i 2016 være 50. Videre foreslår rådmannen å øke antallet med ti for hvert år, til og med 2018. Det vil si totalt 60 nye i 2017, og 70 nye i 2018, skriver nettavisen vol.no.

– Grunnet økt antall flyktninger til Norge, er det behov for å bosette flere flyktninger i norske kommuner. IMDI (Integrerings- og mangfoldsdirektoratet, journ.anm.) har bedt Sortland kommune om å øke antall bosatte flyktninger […], med en spesiell vurdering av å øke antallet mindreårige, heter det i sakspapirene.

Vil ta nasjonalt ansvar
Kommunestyrepolitikerne nærmest konkurrerte i å være mest for å øke antallet bosatte flyktninger i kommunen.

– Sortland Arbeiderparti har en god dag i dag, da vi skal vedta å oppjustere antall flyktninger de neste to årene. Vi tar vår del av det nasjonale ansvaret, sa Svein Robert Vestå (Ap) til kommunestyret.

Frps Asbjørn Tingvoll var av en helt annen mening.

– Jeg føler ikke jeg har mandat for Sortlands befolkning å gå for dette forslaget. Hva er status for de vi har mottatt de siste fire årene? Hvordan har det gått med integrering, boliger, helse, skoler, barnehager og så videre? spurte Tingvoll i kommunestyret, skriver vol.no.